Medische huidtherapieAfspraak maken huidtherapie
Cosmetische huidtherapieAfspraak maken huidtherapie
pigmentvlekkenAfspraak maken huidtherapie
LittekensAfspraak maken huidtherapie
OedeemtherapieAfspraak maken huidtherapie

Laser ontharing

Mary Smits is gekwalificeerd lasertherapeute

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, harsen, epileren of behandelen met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Tegenwoordig is het mogelijk om haargroei te reduceren met 70 tot 90%, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten van de voornoemde mogelijkheden.

In onze praktijk kunnen drie verschillende lasersystemen worden inzet om  ongewenste haargroei te behandelen. Een Lighsheer Duette Diodelaser, een Long Pulse Yag laser en een UVPL.

Hierdoor kan er voor elke cliënt een persoonlijk behandelplan worden opgesteld.

Bv. een donkere huidskleur kan uitstekend behandeld worden, omdat er gebruik word gemaakt van een golflengte die het natuurlijk pigment van de huid niet beschadigd.

Grotere huidoppervlakken, zoals rug of benen,  kunnen in korte tijd gelaserd worden. Door gebruik te maken van een grote maar krachtige (diode) laserkop is een complete rug in 15-20 minuten behandeld.

Haren die wat oppervlakkiger in de huid zitten kunnen uitstekend met de UVPL worden behandeld. Een nauwkeurig ingestelde “pulstrein” zorgt ervoor dat de energie van de lichtflits niet te veel warmte afgeeft aan de huid, waardoor de behandeling in alle veiligheid verloopt met goede en blijvende resultaten.

  • Erkend NVH-huidtherapeute

    Mary Smits is al meer dan 30 jaar erkend NVH-huidtherapeute.

  • Resultaat

    Bij Mary Smits bent u verzekerd van kwaliteit voor de behandelingen en het geven van advies.

  • Specialist

    Mary Smits is uw specialist op het gebied van huidtherapie, lasertherapie, huidverjonging en (cos)medische dermatografie.

lasertherapie

Vergoedingen zorgverzekeraars

Het verwijderen van overbeharing in het gelaat wordt bij de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Laserlicht

Wat kunt u met behulp van laserlicht bereiken?
De ongewenste haargroei wordt op de behandelde plekken tot 70-90% verminderd. De resterende haren die eventueel niet voldoende hebben gereageerd op de behandeling zijn de dunnere haren met weinig pigment.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?
Het gezicht, de benen, armen en rug (nagenoeg alle lichaamsdelen) kunnen met laserlicht worden behandeld.

Doet het pijn?
De meeste mensen constateren tijdens de behandeling een warm prikkelend gevoel. Na de behandeling kan een lichtrode uitslag of zwelling (folliculair oedeem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?
Haren groeien in verschillende fases,  de haargroeicyclus, de actieve groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor het beste resultaat wordt uw haar in de groeifase met laserlicht behandeld. Voor een goed resultaat zijn 5-7 sessies nodig, met een tussenpauze van 5 tot 10 weken. Sommige haartypes of -kleuren zoals  rood, wit en (licht)blond haar zijn niet geschikt voor laser ontharing. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar kunnen het beste resultaat verwachten, omdat de energie van het laserlicht word geabsorbeerd door het pigment wat zich in het haar bevind.  indien U bepaalde medicijnen  gebruikt of wanneer er een onderliggend ziekteproces gaande is kan het behandeltraject anders verlopen. Tijdens een intake word u uitgelegd wat u kunt verwachten.

Wat te doen voor en na de behandeling?

4 weken voor het starten van de laserbehandeling mag u niet epileren of harsen. U mag wel scheren of ontharingscrème gebruiken. Tevens mag uw huid niet gebruind zijn door zon of zonnebank. De Laserstralen worden namelijk ook geabsorbeerd door het pigment van uw zongebruinde huid en kunnen verbranding van de huid veroorzaken, met als gevolg hyper-of hypopigmentaties. Ook na de behandeling is het advies om gedurende 6 weken zonlicht te vermijden en uw huid te beschermen met een sunblock.

Laserontharing bij donkere huidtypes

Wanneer u een donker huidtype heeft word er gebruikt gemaakt van een Long-Pulse Yaglaser. Deze laser werkt op een golflengte van 1064 nm waardoor het dermale pigment ontziet word en de laserstraal de diepere huidlagen bereikt. U heeft meestal wat meerdere behandelingen nodig dan bij andere lasertechnieken.

Ook voor mensen met een lichter huidtype die tijdens de zomermaanden of na vakantie een gebruinde huid hebben kan deze lasertechniek worden toegepast.

 

Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten

KP Kwaliteitsregister Paramedici